Altijd haast

Ben je druk? Heb je het idee dat je soms wel tien ballen in de lucht houdt? Ervaar je een constant gevoel van haast en opgejaagdheid? 

Gestresst zijn herkennen we allemaal wel. En op zich is stress niet slecht, maar een duidelijk signaal van je lichaam dat je alert moet zijn. Toch kan stress allerlei vervelende fysieke symptomen veroorzaken zoals vermoeidheid, hoofdpijn, spierpijn en indien die stress (te) lang aanhoudt kan het ernstige klachten veroorzaken. Ook kan onder invloed van stress je immuunsysteem minder goed werken waardoor je minder in staat bent je te beschermen tegen ziekmakers. 

Ik spreek uit ervaring 😉 Zelf ben ik lang een ‘harde werker’ geweest. Vanaf mijn 11e jaar begon ik aan de Nationale Balletacademie en op mijn 20e studeerde ik af aan de Hogeschool voor de Kunsten. Daarna stroomde ik door naar grote theaterproducties. Ik werkte non stop en stond altijd ‘aan’ In die tijd overleed ook mijn moeder plotseling, maar ik ging gewoon door en stond na een week weer op de planken. Tegen de tijd dat ik 30 was kreeg ik klachten, maar die wuifde ik weg want daar ‘had ik geen tijd voor’. Het was puur toeval dat ik bij een shiatsu therapeut terecht kwam. En niet veel later kreeg ik de diagnose burn-out. 

Nu, zoveel jaren later ben ik zelf shiatsu therapeut en begeleid ik mensen. Via shiatsu en massage maak ik mensen bewust van o.a. patronen, emoties en breng ik ze in contact met zichzelf. Los van dat stemmetje in je hoofd dat vaak de boventoon voert. ‘The issue is in the tissue’ want ieder mens slaat onbewust veel op in z’n lichaam. Door op zoek te gaan naar waar het stagneert en de energie flow te stimuleren komen lichaam en geest weer in balans. 

Mijn naam is Fleur van de Water, Shiatsu Therapeut. Ik heb een eigen praktijkruimte in Duin en geef behandelingen bij sportschool Skyline Fitness in Almere Duin.

× Kan ik je helpen?