Holistische zorg: een complete benadering van gezondheid en welzijn

De term holisme staat voor geheel en is afgeleid van het Griekse woord ‘Holos’. In de holistische zorg wordt gekeken naar de mens als geheel, want alles is onlosmakelijk met elkaar verbonden. Een holistisch therapeut kijkt naar de verschillende factoren en hoe die elkaar beïnvloeden en stemt daar de behandeling op af.

Shiatsu therapeut Fleur van de Water heeft een praktijk voor holistische zorg in Almere Duin: Focus on Ki. Hier kun je terecht voor diverse behandelingen die streven naar duurzame balans en vitaliteit. Fleur ‘Als therapeut vind ik het belangrijk om de onderlinge verbindingen tussen lichaam, geest, ziel, omgeving en emoties te erkennen. Mijn uitganspunt is het meridianenstelsel vanuit de traditionele Chinese geneeskunde en de Japanse Zen shiatsu’

Achter elke klacht, symptoom of zorgvraag zit meer dan alleen fysieke of mentale onbalans; het is een samenwerking van meerdere factoren. Als mens besta je uit een fysiek lichaam, je psyche, je ziel, je omgeving en je gevoelens (emoties). Deze vijf factoren zijn de niveaus van holisme en zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het maakt niet uit waar de disbalans ontstaat, het kan op korte of lange termijn zijn weerslag op de andere niveaus hebben.

Wanneer je verdrietig bent, heeft deze emotie ook invloed op het lichaam. Je kan er bijvoorbeeld pijn in je rug door krijgen. Andersom kan fysieke pijn ook weer emoties als verdriet of boosheid met zich meebrengen omdat je niet meer alles kunt door je rugklachten. In de holistische zorg proberen we deze niveaus weer in balans te brengen. Wanneer je in balans bent en je je vitaal voelt, kun je weer leven vanuit jouw kracht en potentie. Holistische zorg biedt een uitgebreide, persoonlijke benadering van gezondheid en welzijn.  

Bij Focus on Ki kun je terecht voor diverse behandelingen zoals Shiatsu therapie, waarbij drukpunten worden aangeraakt om de natuurlijke energiestromen van je lichaam te harmoniseren. Maar ook voor een revitaliserende ‘stress release massage’, een Japanse Ampuku buik-acupressuur behandeling of een Kobido gezichtsmassage. Deze behandeling waarbij technieken zoals cupping, acupressuur en bindweefselmassage worden gebruikt, vindt ook zijn oorsprong in de Japanse cultuur en biedt een serene benadering van schoonheid en ontspanning.

Focus on Ki is lid van Shiatsu vereniging Nederland en aangesloten bij de RBCZ en de S.C.A.G. Shiatsu therapie bij Focus on Ki wordt gedeeltelijk vergoed wordt vanuit de aanvullende verzekering.

Ga voor meer informatie naar www.focusonki.nl

Instagram: focusonki_shiatsu

× Kan ik je helpen?