Over mij

Fleur van de Water is werkzaam als Iokai Shiatsu therapeut en heeft een praktijk voor shiatsu en holistische behandelingen in Almere Duin. Hiernaast geeft ze les in Yoga en Ki Flow Body Awareness.

“Als klein meisje was ik al gefascineerd door beweging, of anders gezegd ‘door wat ons als mensen beweegt’. Ik ben gaan studeren aan de Nationale Balletacademie en de Hogeschool voor de Kunsten.

Na jaren op het podium te hebben gestaan en in de media gewerkt te hebben heb ik uiteindelijk het pad gekozen van de Oosterse geneeskunde. Ik ervaar veel overeenkomsten in mijn werk nu als shiatsu therapeut en mijn verleden als professioneel danser.

Sinds 2020 ben ik eigenaar van Focus on Ki.

Als afgestudeerd Iokai Shiatsu Therapeut voldoe ik aan alle eisen van de WKKGZ t.w. een aansluiting bij Shiatsu Vereniging Nederland, beroepsaansprakelijkheidsverzekering en geschilleninstantie.”

Opleidingen

– Shiatsu Therapie, Amsterdam School of Iokai Shiatsu HBO (2018-2022)
– Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, Bachelor of Dance (2003)
– Nationale Balletacademie (1997)

Eisen en voorwaarden

Ik ben aangesloten bij:
– RBCZ (koepelorganisatie voor de Complementaire zorg), waarmee ik als therapeut mede val onder de onafhankelijke tuchtrechtspraak;
– geschilleninstantie SCAG, centrum voor klachten- en geschillen afhandeling (conform de Wkkgz).

Daarnaast ben ik lid van:
– Shiatsu Vereniging Nederland.

Bovenstaande organisaties houden toezicht op de kwaliteit van de scholing, nascholing en intervisie. Focus on Ki wordt erkend door zorgverzekeraars en de belastingdienst.

Focus on Ki voldoet aan de eisen van de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz) en aan de Wet op de geneeskundige behandelingsovereenkomst (WGBO).

Tevens zijn de privacy voorwaarden volgens de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) vastgelegd.

Op de afspraken zijn de algemene voorwaarden van toepassing. Bij minderjarige cliënten en indien er sprake is van een levensbedreigende ziekte werk ik met een behandelovereenkomst.

KLACHTENPROCEDURE

Heeft u onvrede of een klacht? Neem dan contact op met de S.C.A.G., de beroepsvereniging waarbij Focus on Ki is aangesloten. De klachtenfunctionaris neemt vervolgens contact met u op. Lees hier de brochure (PDF). 

× Kan ik je helpen?